Danfoss B.V.

Over ons

Duurzaamheid in de maritieme industrie is op volle snelheid. Niet in de laatste plaats omdat wetgeving, maar ook de klanten aandringen op schoner en efficiënter varen. Danfoss ondersteunt de sector door haar standaard frequentieomvormers van nieuwe software te voorzien om alle facetten van elektrische energieconversie uit te voeren. Door specifieke software toe te passen kunt u dezelfde drive gebruiken als een zogenaamde DC-DC-converter om batterijen te laden en te ontladen en om een variërende batterijspanning om te zetten in een stabiele DC-spanning of vice versa.
De Danfoss VACON® NXP Grid Converter, onlangs nog bekroond met het exclusieve Solar Impulse Efficient Solution Label, biedt een alternatieve energiebron voor schepen in de haven, wat een belangrijke rol speelt bij het verminderen van het brandstofverbruik, het verbeteren van de efficiëntie en dus het bereiken van de emissiedoelen (koolstof, stikstof en zwavel). Door elektrische stroom te halen uit het electriciteitsnet aan wal, via een set kabels, hoeven schepen niet langer gebruik te maken van hulpdieselmotoroen om elektrische stroom te genereren voor communicatie, verlichting en andere apparatuur aan boord.
In ons Application Development Center in Gorinchem bieden we deskundige ondersteuning en ultramoderne testfaciliteiten voor uw bedrijf. Met ons ADC staan we klaar voor klanten en System Integrators met innovatieve oplossingen die (nog) niet of nauwelijks zijn getest. Dat laatste kan van alles zijn, van het controleren van een innovatief paneel tot het testen van een nieuwe aandrijflijn van een luxe vaartuig. Vooral bij schepen loont het de moeite om dit soort systemen van tevoren te testen. Hiermee verkort u de dure inbedrijfsteltijd aan boord.
Schip van het jaar 2019
Binnenvaartschip Sendo Liner heeft in november, tijdens de Maritime Award verkiezing KNVTS Schip van het jaar 2019, de titel binnen gesleept. Maar naast de Sendo Liner zijn ook de andere twee genomineerden, DC Orissant en Bravo Eugenia, uitgerust met de Danfoss VACON drives.

Danfoss streeft naar een duurzame, concurrerende toekomst voor de maritieme industrie. Doet u met ons mee?
Bezoek onze stand #C102# tijdens Maritime Industry 2020 en ontvang het vernieuwde boek Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars.

Gemarkeerd product

Products

Neem contact met ons op

Scroll naar top