Collega Renzo Poppeliers in Magazine Jachtbouw Nederland

Beschrijving

Grote jachtbouwers hebben IT-managers in dienst en gebruiken speciaal ontwikkelde bedrijfssoftware om hun productieprocessen te stroomlijnen en monitoren. De ‘kleine’ jachtbouw, in Nederland rijk vertegenwoordigd, is niet overal met de tijd meegegaan en werkt soms nog met oude bedrijfssoftware en calculaties op papier.

Lees hier het interview wat gepubliceerd is in Jachtbouw Nederland met onze Senior consultant Renzo Poppeliers. Wat zijn de mogelijkheden om altijd zicht te hebben op de kosten en de relatie met de klant op een hoog niveau te houden, ook na de oplevering.

Jachtbouw.Nederland

Renzo Poppeliers: “Wat je wel ziet bij de kleinere jachtwerven is dat ze gewoon de onderneming draaiende willen houden. Soms draaien er nog oude Office-pakketten en pas als de boel vastloopt gaan ze kijken wat er op de markt is. Ze komen dan tot de ontdekking dat ze ook de bedrijfsvoering onder de loep moeten nemen.”
Net als in de rest van het bedrijfsleven komt er een nieuwe generatie op, voor wie het werken met een computer vanzelfsprekend is, aldus Poppeliers. “Werfeigenaren gaan met pensioen, en hun jongere opvolgers zitten heel anders in het gevoel wat software voor een bedrijf kan en moet betekenen. Voor een jachtbouwer is het essentieel altijd te weten hoe de totale kosten van de bouw van een jacht zich verhouden tot de contractprijs. Aan het einde van de rit moet er immers een gezonde marge zijn gemaakt, nadat het personeel, de materialen en de overheadkosten zijn betaald. In coronatijd blijkt bovendien hoe belangrijk het is dat je overal kunt werken, ook met een telefoon of tablet, en toegang tot de informatie hebt.”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top