CoVadem introduceert Smart Navigation: actuele diepte-informatie zichtbaar op ECDIS-viewer

Beschrijving

Altijd op de hoogte van de juiste diepte… op de hele vaarroute naar de bestemming! Dat was altijd een grote wens van schippers. Tussen Rotterdam en Basel is het nu realiteit. Dankzij CoVadem, het coöperatieve varende meetnet van de binnenvaart. De waardevolle informatie is voortaan in één blik in het stuurhuis te raadplegen. CoVadem heeft namelijk onlangs de CoVadem Smart Navigation geïntroduceerd. Deze toepassing maakt de actuele dieptemetingen via het online meetnet direct beschikbaar op de ECDIS-viewer. Real time en direct te zien op de kaart.
CoVadem brengt actuele waterdiepten in kaart door een ‘varend meetnet’ van schepen te combineren met slimme Big Data-technieken. Hoe werkt dat? De innovatieve techniek verbindt de sensoren van deelnemende schepen op het traject Rotterdam-Basel en verzamelt zo continu actuele diepte-informatie van verschillende schepen. In de toekomst volgen meer vaarroutes.

CoVadem brengt actuele waterdiepten in kaart door een ‘varend meetnet’ van schepen te combineren met slimme Big Data-technieken. Hoe werkt dat? De innovatieve techniek verbindt de sensoren van deelnemende schepen op het traject Rotterdam-Basel en verzamelt zo continu actuele diepte-informatie van verschillende schepen. In de toekomst volgen meer vaarroutes. Data van de dieptemeters wordt verwerkt, geanalyseerd en verrijkt door CoVadem. De waardevolle informatie die zo ontstaat, is beschikbaar voor de metende schepen en andere abonnees. Zij hebben op die manier direct toegang tot de meest actuele dieptegegevens en waterstandvoorspellingen.
Al meer dan 200 schepen hebben zich aangesloten. Dat aantal groeit nog steeds. Er is ruimte voor meer metende schepen. CoVadem koerst af op een vloot van 250 schepen eind dit jaar.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top