28, 29 en 30 mei 2024 | Evenementenhal Gorinchem

The hydrogen engine; an important step towards a more sustainable future
Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V.

De waterstofmotor; een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst

Energietransitie actueler dan ooit binnen de markt. Iedereen weet dat er iets moet gebeuren, maar niemand weet precies wat... Een van onze oplossingen is de waterstofverbrandingsmotor samen met onze partner JCB Power Systems.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tanken
In vergelijking met batterijoplossingen heeft de waterstofmotor het grote voordeel dat deze op locatie snel kan worden bijgetankt. Met behulp van een mobiele brandstofwagen of door inzet van een eenvoudig uitwisselbare waterstofvoorraadtank op locatie. Bij een batterijsysteem kom je snel uit op het transporteren van de batterijoplossing naar een andere locatie waar een stroomvoorziening, is om het systeem, relatief langzaam, op te laden. Na het opladen zal de batterijoplossing weer terug moeten worden getransporteerd naar locatie. De waterstofmotor kan, afhankelijk van de grootte van de brandstofvoorraadtank, bijvoorbeeld 1 à 2 weken of zelfs langer draaien zonder dat er brandstof moet worden bijgevuld.

Techniek
Bij de ontwikkeling van de waterstofverbrandingsmotor heeft JCB, net als bij de traditionele diesel motor, rekening gehouden met efficiëntie, vermogen en het koppel van de motor. Het is JCB’s engineeringsteam gelukt om met de nieuwe waterstofmotor de prestaties en eigenschappen van de dieselmotor te evenaren of zelfs te overtreffen.

Getest in het veld
Aangezien JCB een breed scala aan machines heeft zijn de waterstofmotoren uitvoerig getest in het veld. Dit zorgt ervoor dat de motoren betrouwbaar en veilig zijn, zoals we dit gewend zijn van JCB.

Kosteneffectief
Bovendien zullen oplossingen met waterstofmotoren in vergelijking tot een batterij en brandstofcel oplossingen voordeliger zijn.

De belangrijkste kenmerken
– De motor is door JCB geheel opnieuw ontwikkeld
– De originele dieselmotor is dus niet aangepast naar waterstof
– Geen CO2 uitstoot
– Robuust ontwerp
– Bewezen technologie
– De verbrandingsmotor bestaat al meer dan 150 jaar.

Samenvattend, zijn de JCB waterstofverbrandingsmotoren een veelbelovende technologie voor de toekomst. Wij zijn al vele jaren succesvol importeur en samenbouwer van energiesystemen met JCB motoren. Met de introductie van de waterstofmotor gaan wij onze klanten voorzien van nog schonere energie.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top