Klantverhaal – Machinefabriek Bolier (met video)

Beschrijving

Machinefabriek Bolier in Dordrecht is de verkoop- en serviceorganisatie voor MaK-scheepsdieselmotoren in de Benelux, Frankrijk en enkele landen in Noord Afrika.
Veel dubbel werk door eilandautomatisering
In de oude situatie was er bij Bolier sprake van eilandautomatisering. De verschillende pakketten communiceerden niet met elkaar en gegevens moesten meerder malen worden ingevoerd. Veel dubbel werk dus. “Van die situatie wilden we af”, vertelt Jan Kreuze, Manager ICT en QA bij Bolier. “Ons verlanglijstje was heel simpel: de boekhouding, de financiële administratie en de verkoopadministratie van onderdelen moesten gewoon goed draaien. We wilden alle administratieve handelingen automatisch kunnen verwerken tot en met de facturering en bij voorkeur ook de technische administratie.”
Tijdens haar zoektocht naar een nieuw pakket kreeg Bolier van een bevriende scheepswerf de uitnodiging om bij ons een demonstratie van Microsoft Dynamics bij te wonen. “We waren daarvan zo gecharmeerd dat we in korte tijd de knoop hebben doorgehakt. Dynamics is het enige pakket dat je heel flexibel op je eigen bedrijfsprocessen kunt afstemmen. Logic Vision is bekend met de maritieme sector en dat praatte heel makkelijk. Logic Vision ging vastberaden te werk en streek met een uitstekende ploeg mensen alle hobbels glad die we onderweg tegenkwamen.”
Toekomst
Voor de toekomst ziet Bolier mogelijkheden om haar activiteiten verder uit te breiden. “Met Microsoft Dynamics NAV kunnen we heel simpel nieuwe bedrijfsactiviteiten inpassen in ons systeem. Verder zijn we net begonnen om met ondersteuning van Microsoft Dynamics NAV onze logistiek verder te automatiseren, onder meer met barcodescanning. Dat werkt snel en accuraat, want door het inperken van menselijke handelingen is de kans op fouten minimaal.”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top