Studentenhuisvesting Maritiem geopend

Beschrijving

De studenten wonen er sinds begin van dit schooljaar. Annet Koster, directeur KVNR, verrichtte gisteren de traditionele openingshandeling.

Annet Koster bij de opening: ‘Wie heeft er ooit een gebouw gedoopt?‘. Waarna zij samen met een van de bewoners de traditionele emmer zeewater tegen de wand van het gebouw gooide om de huisvesting een ‘behouden vaart’ te wensen.

Frank Dales, burgemeester Velsen, sprak van een ‘optimale samenwerking’ tussen school en gemeentebestuur en -ambtenaren. ‘De lijntjes hier zijn kort en dat maakt ons gezamenlijk slagvaardig.’

Droom uitgekomen
Voor Arjan Nieuwenhuizen, directeur Nova College Maritiem, is een droom uitgekomen: ‘Studenten die bij ons op school komen, zijn ze vaak nog te jong om zelfstandig te wonen. Toch moeten ze dat wel leren om succesvol hun studie bij ons te kunnen doorlopen en om zich voor bereiden op het leven aan boord van een schip. We zagen tot nu toe studenten hun studie afbreken, die wellicht met meer begeleiding hun diploma wel zouden hebben behaald. De begeleider van de studentenhuisvesting helpt ze met vaardigheden zoals samen wonen, studeren en vrije tijd doorbrengen. Dat moeten ze straks 24/7 aan boord ook.’

Het gebouw van de studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin 31 kamers van 20 m2. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Enkele woonruimtes hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen. Er zijn twee gezamenlijke huiskamers en er is een ruimte voor de begeleider. De studentenhuisvesting is bedoeld voor studenten mbo zeevaart en binnenvaart. De zeevaartstudenten die te ver van school wonen om dagelijks heen- en weer te kunnen reizen, verblijven van maandag tot en met vrijdag in de studentenhuisvesting. De binnenvaartstudenten, die al werkend op een binnenvaartschip hun opleiding volgen, kunnen tijdens de schoolweken gebruikmaken van de studentenhuisvesting.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top