May 28, 29 and 30, 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Knowledge Program

KNOWLEDGE PROGRAM | MARITIME INDUSTRY

Tuesday May 28, 2024

Please note: The knowledge sessions will only be given in Dutch!

Ontdek de toekomst van Smart Navigation in deze Kennistheater sessie, waar onder leiding van Ali Mohamoud van TNO de nieuwste doorbraken worden onthuld. Leer over het NOVIMOVE project, waarin vier jaar lang is samengewerkt met de industrie en academici aan innovatieve navigatiesystemen, inclusief sluisplanning integratie. En ontdek verbeteringen die de positiebepaling op rivieren nauwkeuriger maken, een belangrijke stap richting het tijdperk van autonome vaarsystemen.

Met EuRIS krijgt u als schipper, scheepseigenaar of logistieke dienstverlener moeiteloos toegang tot alle benodigde informatie op belangrijke Europese vaarwegen. Registreer uw schepen, volg routes, ontvang meldingen wanneer ze specifieke punten passeren, en vraag informatie op over schepen, reizen en lading. U behoudt altijd controle over wie toegang heeft tot uw gegevens.

De binnenvaart logistieke keten blijft sterk afhankelijk van papieren documenten, zoals de CDNI-Losverklaring. Dit veroorzaakt aanzienlijke administratieve lasten en foutgevoeligheid. Tegelijkertijd groeit de acceptatie van elektronische alternatieven volgens wet- en regelgeving. Een voorstudie, uitgevoerd door BTB met NPRC en Rijkswaterstaat, onderzoekt het proces van invullen, ondertekenen, bewaren en controleren van de Losverklaring, met als doel elektronische alternatieven te implementeren. De studie toont interesse in decentrale en digitale gegevensuitwisseling vanwege de potentiële efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen voor schippers, ladingontvangers en ontvangstinrichtingen.

De snelle digitalisering van de maatschappij en in ons dagelijks leven zal niemand ontgaan. Ook de vaarwegen en de binnenvaart worden er aan bloot gesteld. In de afgelopen 25 jaar zijn reeds grote stappen gezet, bijvoorbeeld met elektronische kaarten, het electronisch melden van lading- en reisgegevens (BICS), AIS en niet te vergeten het alomtegenwoordige e-mail en de smartphone. Toch lijkt het alsof er de volgende digitale revolutie aan zit te komen en kan de binnenvaart daar een rol van betekenis in spelen? Het op afstand besturen van schepen en het verdwijnen van papierendocumenten maakt de binnenvaart tot een speler die in de ‘Champions League van de digitalisering’ kan mee spelen. Kortom, wat moet de visie zijn in deze tijd van grote verandering?

“De sleutel tot milieuvriendelijk varen en een groenere toekomst op het water”

“Verander de koers van de binnenvaart met het Binnenvaart Emissielabel: jouw gids naar een schoner en duurzamer vaartraject. Ontgrendel de kracht van milieuvriendelijke innovatie en vaar mee naar een toekomst waarin onze waterwegen bloeien van gezondheid en welzijn. Doe vandaag nog mee en laat je schip schitteren als een voorbeeld van vooruitgang!”

U heeft het misschien al gehoord, maar de verplichte regeling bij het Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart stopt dit jaar. Alle aangesloten werkgevers moeten voor 1 januari overstappen. De overstap naar een nieuwe pensioenregeling is niet eenvoudig en kost tijd. Pensioen aanbieders en adviseurs zijn er klaar voor en praten u graag bij over de stappen die u moet nemen en waar u op moet letten.

What others say

Scroll to Top