28, 29 en 30 mei 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Verhaar Omega BV

Kanalenboegschroef

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Kanalenboegschroeven zijn speciaal ontwikkeld voor schepen die in ondiep water varen en worden gebruikt voor zowel hulp- als hoofdstuwing. De kanalenboegschroef verbetert de manoeuvreerbaarheid van een schip aanzienlijk en verlaagt de algehele bedrijfskosten.

Het basisprincipe van de Verhaar Omega kanaalschroef is eenvoudig maar zeer effectief. Met behulp van een horizontale schroef wordt water aangezogen van onder het schip. Eenmaal in de schroefunit wordt het watervolume afgebogen en via een zogenoemde stuurtrommel die de stuwrichting bepaalt, naar de kanalen geleid. Aangezien de trommel in beide richtingen over een hoek van 360 graden draaibaar is (dus rechts- of linksom), kunnen de stuwkracht en de stuwrichting snel en nauwkeurig worden geregeld.

Afhankelijk van uw behoeften kunnen kanaal boegschroeven met twee, drie of vier kanalen worden geleverd. Het voordeel van een derde en vierde kanaal is dat deze voor noodstuwing of voor vertraging (noodstop) kunnen worden gebruikt. Met een vierde kanaal kan de stuwrichting bovendien traploos in iedere positie worden ingesteld, waardoor uw schroefunit in een over 360 graden stuurbare azimutschroef wordt getransformeerd. Verhaar Omega kanaal type boegschroeven zijn verkrijgbaar in vermogens van 100 tot 1500kW, en kunnen elektrisch, hydraulisch of door middel van een dieselmotor worden aangedreven.

Een Verhaar Omega kanalenboegschroef heeft twee afzonderlijke aandrijfunits: een voor de schroefas en een voor de stuurtrommel. Dit unieke ontwerp elimineert elk risico van olielekkages of verontreinigingen door vet. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval van lekkage bestaat er geen kans dat olie het wateroppervlak bereikt of dat water de tandwielkast van de schroef binnendringt.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top