28, 29 en 30 mei 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Baumüller Benelux B.V.

Baumüller Benelux B.V.

Over ons

Scheepsaandrijving – hybride en volledig elektrische systemen van Baumüller

Op het gebied van de scheepsaandrijving de kosten verlagen, de emissies terugdringen en aan de nieuwe richtlijnen voldoen, dat kan met de volledig elektrische oplossingen of dieselelektrische hybride aandrijvingen van Baumüller.
Wij zijn al jarenlang specialist in de elektrische aandrijvings- en automatiseringstechniek en passen onze systemen met succes toe in talrijke domeinen van de mobiele aandrijftechniek. Met ons brede gamma aan diensten,
van motor via omvormer en besturing tot laadsystemen, diagnosesoftware of accumanagementsysteem, bieden wij aantrekkelijke en efficiënte alternatieven voor de klassieke scheepsaandrijving.
Zo effenen wij het pad voor realistische oplossingen op het gebied van smart shipping en bieden wij ook een breed spectrum van maritieme diensten aan.

Baumüller beschikt over de nodige techniek en ervaring om binnenvaartschepen, jachten, werkschepen, offshore schepen en veerponten uit te rusten met elektrische aandrijftechniek of om complete concepten voor de scheepsaandrijving op zich te nemen.

Perfect afgestemd en op maat van de klant – van elektrische motor tot compleet scheepsaandrijvingssysteem.
Baumüller biedt u precies wat u wenst – van afzonderlijke motoren en componenten tot uitgebreide aandrijfsystemen met een zelfregelend energie- en accumanagement. Baumüller is partner voor werven, systeemintegratoren en scheepseigenaren en is zelf ook leverancier van complete systemen.

Hierbij profiteert u zowel van onze knowhow uit de industriële aandrijftechniek als van onze ervaring met aandrijfsystemen voor de scheepsbouw en complete mobiele aandrijftechniek.

Onze voordelen:
– Ervaring: groot aantal succesvol uitgevoerde projecten
– Toekomstgericht: efficiënte en krachtige hybride en elektrische aandrijvingen
– Knowhow: hoogwaardige en betrouwbare producten in de scheepsbouw
– Snelle en klantgerichte besluitvormingstrajecten: ervaring en voordelen van een wereldwijd actief, succesvol en innovatief familiebedrijf met een rijke traditie
– Wereldwijde service

Gecertificeerde producten en diensten op het gebied van scheepsaandrijving
Baumüller levert oplossingen voor alle hoofd- en hulpaandrijvingen in schepen en kan met zijn jarenlange ervaring in de scheepsbouw ook een breed dienstenpakket aanbieden, van projectplanning tot wereldwijde service.

Speciaal voor de scheepsbouw heeft Baumüller zijn producten aangepast en laten certificeren. Zo zijn bijv. de high-torque-motoren DST2 uitgerust met wing-mounts, die de integratie in de scheepsconstructie aanzienlijk vergemakkelijken. Bovendien werd door Lloyd’s Register bevestigd dat de motoren, die een hoog koppel hebben, voldoen aan de specifieke eisen van de scheepsvaart. De DST2-scheepsmotoren zijn verkrijgbaar met een vermogen van 3 tot 1150 kW en een nominaal toerental tussen 100 en 2000 rpm.

Naast componenten en systemen biedt de Baumüller Groep ook projectknowhow en serviceconcepten met een wereldwijd servicenetwerk en is op die manier uw langdurige partner voor de gehele levensduur van uw scheepsaandrijvingen.

Met onze oplossingen hebben wij van Baumüller inmiddels wereldwijd veerboten, binnenschepen, jachten enz. uitgerust. Wij beschikken dan ook over enorm veel ervaring in het uitrusten en upgraden van schepen en offshore vessels met efficiënte scheepsaandrijvingen.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top