28, 29 en 30 mei 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Naval Inland Navigation

Naval Inland Navigation

Over ons

Naval Inland Navigation is een jong en dynamisch bevrachtingsbedrijf, gestart in de tankvaart in 2016. Momenteel beschikken we over een vloot van 54 tankschepen voor vervoer van minerale oliën.
Naval Inland Navigation staat dit jaar samen met de technologiebedrijven VSTEP Simulation (leider in simulatoren en virtuele omgeving) en Seafar (leidend bedrijf in scheepsautomatisering en remote control) op een prominente plek op de beurs, en bundelt de krachten met deze bedrijven om aan de wereld te laten zien hoe de binnenvaartsector van de toekomst er zou kunnen gaan uitzien.
De core-business en service die Naval Inland Navigation leverde van bij haar ontstaan is :
– Het bunkeren van zeeschepen
– Het transporteren van minerale oliën en stookolie van en naar raffinaderijen en opslagplaatsen
– Het bijstaan van de scheepseigenaren in het managen van hun schip.

Naval komt hierin tussen als bevrachter bij het opmaken van bevrachtingsovereenkomsten voor het vervoeren van olieproducten over de West-Europese binnenwateren. Ook het afsluiten van vervoercontracten behoort tot de core-business. Bovendien bieden we bunkerschepen aan met activiteit voornamelijk in Vlissingen, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam.
Met een eigentijdse en nieuwe kijk op de markt en de activiteit, werkt Naval volgens haar ABC, waarbij de focus ligt op de klant (zijnde oliemajors en scheepseigenaren), veiligheid/kwaliteit alsook aandacht voor het milieu en vergroening. Wij vertalen dit onder de term “We create NAutic VALue (NAVAL)” – dit is ons credo in alles wat we ondernemen.
Als jong en ambitieus bedrijf willen we verder te groeien en diversifiëren in de tankvaart, door ook in andere segmenten van de sector, zoals het vervoer in de lichte chemie, actief te worden.
In 2021 werd echter ook besloten om onze groei-ambities door te zetten in de droge-lading en containersector. Daarom werd besloten om, via een nieuwbouwprogramma, een vloot van innovatieve, groene en semi-geautomatiseerde binnenvaartschepen in de markt te brengen : de RIVER DRONES.
Voor de River Drone werd uitgegaan van een volledig nieuw ontwerp, aangepast aan de moderne noden van de vaart: milieuvriendelijk, energie-efficiënt en zeer wendbaar, dat geschikt is voor het vervoer van containers en droge bulklading op de grote vaarwegen.
Bovendien is de River Drone klaar voor de toekomst : nieuwe technologische ontwikkelingen in aandrijving (batterijen, waterstof) kunnen worden ingeschakeld in de (Stage V diesel-elektrische) hybride aandrijving, om van de River Drone een nul-emissieschip te maken. Ook kan de technologie van Seafar, die nu besturing vanop afstand toelaat, verder evolueren met snel vooruitschrijdende technologie rond automatisering van de vaart.
We beperken onze ambities in technologie en innovatie bovendien niet tot de vloot. Sinds november 2022 bevindt zich in het hoofdkantoor van Naval Inland Navigation in Halsteren een binnenvaartsimulator van Vstep. Naval is daarmee het eerste binnenvaartbedrijf dat geïnvesteerd heeft in een eigen simulator om eigen bemanning, en personeel van met Naval samenwerkende scheepseigenaars, opleiding te kunnen aanbieden op deze simulator.
De Vstep simulator biedt verder de mogelijkheid om incidenten-analyse uit te voeren, nieuwe situaties in te oefenen en opleiding te geven voor het varen. Ook opent het mogelijkheden naar verdere automatisatie en integratie met Seafar, die Naval samen met deze partners zal onderzoeken.
De innovaties die gepaard gaan met het in de vaart brengen van de River Drones, automatisering, digitalisering en besturing vanop afstand, brengt ons daarom samen met onze partners Vstep en Seafar op Maritime Industry, en zal een katalysator zijn voor verdere innovaties in de sector – nog meer NAutic VALue !
Bent u als klant of scheepseigenaar in deze sectoren actief en bent u benieuwd naar wat Naval voor u kan betekenen? Kom ons dan zeker een bezoekje brengen op onze stand K114, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden tot een aangename samenwerking in deze activiteiten !
Naval Inland Navigation focust zich op de noden van de klant. Gemotiveerde en ervaren mensen zowel aan boord als op kantoor staan 24/7 voor u klaar.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top