28, 29 en 30 mei 2024 | Evenementenhal Gorinchem

SOSc
Stichting Maritiem Research Instituut Nederland

SOSc

Het nieuwe Seven Oceans Simulator center (SOSc) van MARIN, opent in mei 2024. Waarbij in ultrarealistische simulatie het gedrag van schepen en de interactie met de vaarweg, het milieu en de mens onderzocht wordt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

SIMULEER COMPLEXE MARITIEME OPERATIES
Maritieme operaties worden steeds complexer: schepen worden groter, het verkeer neemt toe en ook weerpatronen worden onvoorspelbaarder. Voor een veilige uitvoering van deze operaties is een capabele en goed opgeleide bemanning vereist. De bolvormige simulatoren in combinatie met een beweegbare brug zullen uniek zijn in de maritieme wereld en zullen bemanningen het schip laten beleven nog voordat het gebouwd is.

De nieuwe faciliteit zal ook worden gebruikt voor onderzoek en het testen van innovatieve ontwikkelingen. Enkele voorbeelden zijn de toepassing van virtual reality, operationele adviesinstrumenten en het testen en monitoren van autonome schepen.

IN-HOUSE ONTWIKKELDE MANOEUVERING- EN SIMULATIESOFTWARE
SOSc-simulators draaien op de in eigen huis ontwikkelde manoeuvreer- en simulatiesoftware Dolphin. Hiermee kan het volledige scala aan maritieme operaties worden gesimuleerd, van eenvoudige scheepsafhandeling tot risicovolle offshore-operaties met meerdere spelers, en van manoeuvrerende schepen tot planerende schepen. Voor het nauwkeurig voorspellen van het hydrodynamische gedrag is de combinatie van de testfaciliteiten van MARIN, voorspellingsmethoden (zoals Computational Fluid Dynamics) en metingen op ware grootte essentieel.

BELANGRIJKSTE MOGELIJKHEDEN
Optimaliseert nautische activiteiten met uitstekende modellering van de hydrodynamica.
Voorspelling van de hydrodynamica, inclusief alle interacties tussen schepen, offshore constructies en omgeving.
De nieuwste visualisatie-, virtualisatie- en motion cueing-technieken.
Nauwkeurige observatie van het gedrag en de interactie tussen operators.
Meting en feedback over de prestaties en werklast van operators.
Een onderzoeksplatform voor nieuwe besturingstechnieken en mens-machine-interfaces om het situationeel bewustzijn tijdens een operatie te verbeteren.
Alle simulatoren kunnen worden gekoppeld om operaties met meerdere schepen en multitools realistisch te simuleren.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top