28, 29 en 30 mei 2024 | Evenementenhal Gorinchem

KTR Benelux B.V.

Vissen kunnen nu met de lift

Innovaties in Nederland

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vissen kunnen nu met de lift!

Omdat Nederland al decennialang voor meer dan 25% onder de zeespiegel ligt, moeten regenwater en grondwater continu worden weggepompt om overstromingen te voorkomen.

De visvriendelijke vijzelpomp van FishFlow Innovations in Medemblik zorgt ervoor dat trekvissen tijdens het pompen blessurevrij kunnen reizen. Het bestaat uit een lange schroef die het water tijdens het rijden naar boven verplaatst. Om ervoor te zorgen dat de vissen daarbij niet gewond raken, heeft FishFlow een vijzelpomp van glasvezelversterkte kunststof ontwikkeld, waarbij de messen van het midden naar de punt smaller worden en volledig verbonden zijn met de behuizing. Het zorgt ervoor dat de vissen soepel door de schroeftransporteur glijden en niet bekneld raken.

Ook onze producten maken deel uit van deze innovatie. De POLY-NORM AR-askoppelingen compenseren alle soorten asafwijkingen en dempen torsietrillingen in het aandrijfsysteem. Tussen de tandwielkast en de wormas is een REVOLEX KX-D penkoppeling gemonteerd. Beide koppelingstypes hebben een compact ontwerp dat zorgt voor een lange levensduur en zo pompstoringen op de lange termijn voorkomt.

Het volledige artikel over de ontwikkeling van FishFlow is te vinden in ons KTR Insight Jaarboek op pagina’s 12-15.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top