Drukbezochte Maritime Industry 2019 zamelt ruim €19.000 in voor Stichting Vrienden van het Sophia

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

De vijftiende editie van Maritime Industry is op 7, 8 en 9 mei 2019 bezocht door 10.964 professionals uit de maritieme sector. Deze jubileumeditie werd officieel geopend door drie burgemeesters: Reinie Melissant-Briene (Gorinchem), Wouter Kolff (Dordrecht) en Marcel Fränzel (Altena). Tijdens Maritime Industry 2019 gaf beursorganisator Easyfairs Nederland de Stichting Vrienden van het Sophia een platform om geld in te zamelen en donateurs te werven. Aan het eind van de beurs kon de organisatie aan hen een cheque uitreiken van maar liefst €19.250,50.

“We kijken met een ontzettend enthousiast en positief gevoel terug op deze editie. En dat we aan het einde van de beurs zo’n mooie cheque mochten uitreiken aan Stichting Vrienden van het Sophia was de kers op de taart”, zegt Bianca van Grinsven namens Maritime Industry. “Vanaf het moment dat de beurs dinsdag opende tot donderdagavond waren de gangpaden en stands continu goed gevuld. Ook vanuit exposanten hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Ze gaven aan dat het niet alleen goed bezocht was, ook de kwaliteit van de bezoeker was erg hoog. Hierdoor hebben ze een succesvolle beurs beleefd.”

Voor deze editie was de routing op de beursvloer anders dan voorheen. Van Grinsven: “Met de nieuwe, speelsere routing hebben we ervoor gezorgd dat bezoekers als het ware onbewust langs alle exposanten werden geleid. Bovendien waren onze exposanten hier erg te spreken over, want ze hadden nog meer aanloop. Uit de eerste enquêteresultaten blijkt ook dat de verblijfstijd van bezoekers hoger was. Verder was deze jubileumeditie voor ons hét moment om de exposanten van het eerste uur in het zonnetje te zetten. Aan deze 35 exposanten reikten we als dank voor hun jarenlange vertrouwen en inzet een speciale jubileumaward uit. Zonder hen was Maritime Industry nooit zo’n belangrijke beurs voor de binnenvaart geworden. We zijn deze exposanten ontzettend dankbaar.”

Vanwege het 15-jarig jubileum van Maritime Industry waren er extra activiteiten op de beurs. Zo was er een jubileumzone waar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de beurs centraal stond. Hier konden bezoekers ook op de foto in een speciale photobooth. Verder kregen alle bezoekers bij de entree een voucher die ze konden verzilveren in de jubileumzone voor een goede kop koffie van een barista inclusief gebak. Bovendien konden bezoekers meedoen aan een verloting, waarbij de beursorganisatie iedere beursdag een weekendje weg cadeau gaf. Eén van de winnaars was Jaap Aarnoudse van VOF Jacoba. Na zijn bezoek op de dinsdag kwam hij op de donderdag terug om zijn prijs op te halen.

Nieuw op Maritime Industry was dit jaar een kennistheater waar diverse sprekers aan het woord kwamen over actuele thema’s in de maritieme sector, zoals laagwater op de rivieren, emissienormen voor de binnenvaart, logistieke kansen voor de binnenvaart en varend ontgassen. De verschillende sessies konden rekenen op veel belangstelling en de organisatie wil het kennistheater voor de 2020-editie verder uitrollen.

Door het succes van deze editie hebben al 267 exposanten zich direct tijdens de beurs al ingeschreven voor de volgende editie van Maritime Industry op 12, 13 en 14 mei 2020 in Evenementenhal Gorinchem. “Daar spreekt veel vertrouwen en waardering uit. Aan ons de taak om weer alles uit de kast te halen om het meest complete platform aan te bieden voor de maritieme sector. We gaan dat in ieder geval doen met een volledig nieuwe bovenverdieping. De verbouwingswerkzaamheden zijn reeds gestart. Er ontstaat dadelijk een tweede hypermoderne en volwaardige beurshal. De eerste ontwerpen zien er waanzinnig uit”, aldus Van Grinsven.

Scroll naar top