Maritime Industry krijgt ook groen licht vanuit de overheid

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

GORINCHEM – De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de vakbeurs voor de maritieme sector Maritime Industry die plaatsvindt op 13, 14 en 15 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Maritime Industry kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

“Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in oktober een vakbeurs te organiseren die na een moeilijke corona-periode een belangrijke impuls geeft aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling in de maritieme sector. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen voor Maritime Industry”, verklaart Bianca van Grinsven namens Maritime Industry.

Van Grinsven: “Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van de exposanten die al vertrouwen hadden in een veilige, succesvolle editie. Met ruim 350 deelnemers en vandaag zelfs een aantal berichten van exposanten die eerder aangaven niet te komen en zich nu opnieuw inschrijven, belooft de editie in oktober opnieuw een ware beleving te zijn. Bovendien ontvangen wij ook positieve berichten uit de bezoekersmarkt, die elkaar normaliter meerdere keren per maand treft op netwerkbijeenkomsten, borrels, seminars of vakbeurzen. Dit is het startschot voor een prachtige editie waar het netwerk elkaar na lange tijd weer kan ontmoeten en wij willen onze exposanten, partners en bezoekers bedanken voor hun geduld en vertrouwen in deze tijd.”

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor Maritime Industry. Van Grinsven: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Maritime Industry is op 13, 14 en 15 oktober 2020 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.maritime-industry.nl.

Scroll naar top